A A
RSS
Головна » Архів матеріалів
   В понеділок, 15 лютого, у православних християн розпочався 40-денний Великий піст - основний та найбільш суворий з чотирьох багатоденних постів. 
   Традиція Великого посту пов'язана з євангельським переказом про те, як Господь 40 днів постився у пустелі. Крім того, ці сім тижнів утримання готують вірян до гідної зустрічі Великодня, який цього року припадає на 4 квітня. 
   Церква закликає віруючих протягом всього Великого посту не вживати в їжу м'ясо, молоко, яйця і рибу, в тому числі і у складі різних страв. 
   Але основна аскеза має виражатися не в правильній дієті, а в духовному зосередженні – під час посту треба за можливості відмовитися від розваг, алкоголю, боротися з проявами гніву, образи, натомість зосередитися на своєму внутрішньому стані і присвячувати вільний час розмірковуванням про Бога, сенс життя, добро і зло. 
   У дні посту, окрім суботи та неділі, церква не здійснює повної Божественної літургії. Замість неї в середу і п'ятницю служиться Літургія першоосвячених дарів
Переглядів: 1042 | Додав: Volonter | Дата: 2010-02-15 | Коментарі (0)

Колодич Алла після перенесеної складної операції в Києві, вже перебуває на лікуванні в РОДЛ. За наступних вісім місяців їй доведеться перенести 9 курсів хіміотерапій та опромінення. Маленькій ще немає двох рочків, а на її долю випали зовсім не дитячі випробування. Вчора її відвідала сімейна пара Олексій і Оксана. Вони передали гроші мамі Світлані. Рівне не без добрих людей. Проте відганяйте від себе думку: "Ну ось і добре, якось воно владнається, без мене." Без Вас, друзі, ніяк ! При належному лікуванні, ще довгих 8 місяців боротьби.  А належне лікувння - це надвеликі, для цієї сім*ї гроші, та великі зусилля медперсоналу. Допоможіть маленькій дівчинці, а вона віддячить Вам повітряним поцілунком.

Переглядів: 1327 | Додав: Volonter | Дата: 2010-01-19 | Коментарі (0)

   5 января девочка перенесла 3-часовую операцию по удалению правой почки с опухолью и части печени. Предварительно на компьютерной томографии казалось, что опухоль лишь поджимает ее, но разрезав живот, врачи увидели, что она уже захватила фрагмент печени. 
   Все прошло, слава Богу, без осложнений. Правда, после операции обязательно нужно было найти лекарство контрикал, а это оказалось целой проблемой. В справочной аптек сказали, что его нигде в наличии нет. Папа малышки, не киевлянин заметьте, оббегал весь город и все-таки чудом купил последнюю упаковку. Это было не менее сложно, чем достать аленький цветочек в одноименной сказке. 
   Малышке уже сняли дренажи, она обходится без обезболивающих, чувствует себя хорошо. Теперь остается дождаться результатов гистологии и получить схему дальнейшего лечения (количество и названия химий). 
   Девочка будет лечиться дальше в Ровно, где покупать приходится буквально все препараты за свой счет. А денег у семьи осталось 500 грн. Большая просьба ко всем- помогите закончить лечение. 
Переглядів: 1303 | Додав: Volonter | Дата: 2010-01-17 | Коментарі (2)

   Наші зусилля не залишились марними. Вже почала надходити допомога грошима і організаційно. І це лише початок. Дуже важливо щоб люди, які співчувають дітям, долею яких ми переймаємось, і які прагнуть хоч чимось допомогти, не зупинялись. Лікування онкозахворювань - дуже тривалий процес. Приділіть кілька хвилин на день цій справі. Необхідно щоб про існування цієї проблеми дізналося якомога більше людей з Рівного та області:
  1. Використайте електронну пошту, смс, скайп, інше, щоб повідомити знайомим.
  2. Якщо Ви маєте власний сайт встановіть банер або посилання на http://www.poryatunok.at.ua .
  3. Згадуйте про цю проблему у безпосередньому спілкуванні.

   Рівне - маленьке місто, і в цьому є свої переваги. Якщо ви не знаєте хто може допомогти, то ви обов*язково знаєте когось, хто знає, хто може допомогти.

Переглядів: 1162 | Додав: Volonter | Дата: 2010-01-07 | Коментарі (0)

   Створено цей сайт 25.12.2009. Сайт не несе посередницьких функцій. А призначений для координації, тих хто може і хоче допомогти, з тими кому ця допомога вкрай необхідна. Медицина навчилась перемагати дитячі онкозахворювання, 60-90% випадків в залежності від діагнозу. Лікування онкозахворювань дуже коштовне - це близько 100 000 гривень на рік. Для більшості сімей це непідйомні суми. Держава фінансує лише мізер від потреб хворих. Люди змушені самотужки забезпечувати лікування своїх дітей, продавати майно, позичати... . За допомогою звертаються не всі - лише ті хто на межі відчаю. І ми можемо їм допомогти. Хтось може відмовитись від кількох кухлів пива чи відвідин ресторану,  від стипендії чи від заначки, що знецінюється, хтось може дати більше грошей, а хтось може приділити увагу або витратити власний час на пошук допомоги. 
Цих дітей ще можна врятувати!  
Переглядів: 1170 | Додав: Volonter | Дата: 2009-12-25 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 13 14 15