A A
RSS
Головна » 2010 » Червень » 10 » ЗДАЙ КРОВ – ВРЯТУЙ ЖИТТЯ
9:11 AM
ЗДАЙ КРОВ – ВРЯТУЙ ЖИТТЯ
14 червня з нагоди Міжнародного дня донора відбулася акція "Краплини життя”.
Рівненські митці, спортсмени, громадські діячі та бізнесмени здали кров для гематологічного відділення Рівненської обласної дитячої лікарні, аби своїм прикладом надихнути інших на добру справу.
У дитячій гематології нині лікується одинадцять пацієнтів. Найменшій Аллочці (2 роки) діагностували злоякісну пухлину нирки, а у найстаршої Лариси (17 років) виявили рак крові. У кожного пацієнта – своя моторошна історія невтішного діагнозу, і на всіх одна надія. Лікарі упевнені: рак – не вирок. Багато пацієнтів виліковується, - розповідає Майя Барабаш, обласний дитячий позаштатний гематолог, – наші колишні пацієнти вже переженилися і мають своїх дітей. Так що у нас уже є "внуки”, хай і не рідні. Головне – не втратити час, і лікуватись.
Лікування таких хворих – це виснажливі і довготривалі хіміотерапії, коли з допомогою токсичних речовин вбиваються ракові клітини. Ось тільки отрута для хвороби є отрутою і для здорових клітин: порушується кровотворення, різко знижується кількість еритроцитів, лімфоцитів та тромбоцитів у крові. Через це пацієнти втрачають опірність до вірусів, бактерій та грибків, а ще їм загрожують тривалі і практично неспинні кровотечі. В таких випадках без донорської крові дитина може померти.
Щоб створити запас донорської крові та базу даних потенційних донорів, група волонтерів, що працюють з онкохворими дітками та їх батьками, запросили усіх небайдужих поділитися із хворими дітьми "краплинами життя” і подарувати їм шанс на одужання.
Нам допомагали Рекламно-маркетингова компанія "Неомарк" та всеукраїнська радіомережа "Мелодія".  Дякуємо усім небайдужим, хто відгукнувся допомогти тяжкохворим дітям.
 
автор Катерина Іванова
 
 
За додатковою інформацією звертайтеся:
Мар’яна Рева, волонтер – 067 36027 20
Олександр Петровський, волонтер – 063 336 05 19
Наталія Юрченко, волонтер – 096 361 33 64
Катерина Іванова, волонтер – 067 905 63 13
Любов Краков`ян зав. відділенням Онкогематологічного відділення обласної дитячої лікарні
Майя Барабаш, обласний дитячий позаштатний гематолог
тел.. відділення (0362)28-98-10

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
фото Євгенія Петровська
 
Переглядів: 1497 | Додав: Tesh
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]