A A
RSS
Головна » Архів матеріалів

"Ваша допомога може врятувати життя дитини!" - з таких слів почався цей сайт, наша волонтерська діяльність і відсьогодні наш банер, який ми отримали від ТОВ ВКК "Міст-Сервіс і К". Відтепер на громадських заходах нас буде легко знайти серед людей. Небайдужі люди можуть сміливо підходити до волонтерів, побачивши банер з цими словами, і дізнаватися про долю та стан дітей, якими ми опікуємось. Висловлюємо подяку ТОВ ВКК "Міст-Сервіс і К" та Оксані Паладійчук за надану допомогу волонтерській групі, родині онкохворої дівчинки та за участь в інших добродійних проектах.
Переглядів: 1034 | Додав: Volonter | Дата: 2010-06-01 | Коментарі (0)

Промайнув ще один тиждень. Слава Богу, відділення гематології зараз майже порожнє.
Переглядів: 974 | Додав: Marjana | Дата: 2010-05-28 | Коментарі (0)

Цей тиждень в відділенні онкогематології пройшов відносно спокійно. Заступили на хімію обидва Юрії - Бачук і Шупик. Юра Бачук постійно знаходиться в лікарні, в нього важка хімія.
Юра Шупик часто їздить додому, він добре себе почуває.
Ростиславчик Маринич почав проходити курс променевої терапії. Запалення легенів пройшло і він теж добре себе почуває. Ростика взяла під опіку Таня Янковець, вона вирізає і клеїть для молодшого друга смішні будиночки з паперу. Ростислав навіть їсть в палаті у Тані.
В Танюшки був важкий тиждень, в неї дуже падав тиск, постійно боліла голова, одного дня вона навіть плакала разом з мамою. Але зараз Тані стало краще і вони з мамою поїхали додому
Аллочка Колодич теж поїхала додому. В Алли впали аналізи, але Світлана вже досвідчена мама і лікарі дозволили їй забрати доцю додому. Алла буде приймати грастим дома.
Лариса Польцина знаходиться дома. В дівчини проблеми з ногами, їй важко ходити.
Оля Новосодад проходить хімію. Почуває себе відносно добре.
 
 
 
 
 
 
Переглядів: 1090 | Додав: Marjana | Дата: 2010-05-21 | Коментарі (0)

Разом з теплою, літнью погодою до нас в відділення завітала хороша новина. Томограма під загальним наркозом показала, що в Аллочки Колодич практично зникли метастази в легенях. На місці метастазів залишилися лише темні плями. Слава Богу, важке лікування допомагає дівчинці побороти страшну хворобу!
Занепокоєння у мами Світлани викликають тільки збільшені лімфовузли біля місця, де у Алли знаходилася видалена нирка. Але лікарі заспокоюють, що це може бути наслідком простуди. В суботу Аллі почали капати чергову хімію, для неї ця хімія буда важкою. Дівчинка ще повністю не відновилася після наркозу, 3 доби майже нічого не їла. Але зараз вона вже себе краще почуває. Маленька красуня погодилася їсти тільки за однієї умови – за кожну ложку картоплі мама фарбувала доці один маленький нігтик. Судячи з того, що в Алли зараз гарний манікюр, в неї вже з’явився апетит. Крім того, наша красуня вже навчилася чистити зубки і їй ця процедура дуже подобається. Світлана дуже радіє цій дрібниці, бо завдяки чистоті в ротику Алла скоріше подолає неприємний стоматит, який неодмінно з’являється в неї після хімії.
Переглядів: 927 | Додав: Marjana | Дата: 2010-05-12 | Коментарі (0)

Ці діти знають, що таке боротьба за життя. Їх ворог — рак. Їх мрія — забути про місяці в лікарні і знову стати здоровими.

У гематологічному відділенні Рівненської обласної дитячої лікарні нині перебувають десять пацієнтів. Найменшій Аллочці, якій тільки два роки, діагностували нефробластому, тобто злоякісну пухлину нирки, а у найстаршої 17-річної Лариси виявили гострий лейкоз, або рак крові. У кожного пацієнта — своя моторошна історія невтішного діагнозу, і на всіх одна надія.
— Багато пацієнтів виліковується, — розповідає обласний дитячий позаштатний гематолог Майя Барабаш. — Наші колишні пацієнти вже переженилися і мають своїх дітей. Так що у нас уже є "онуки”, хай і нерідні. Головне — не втратити час і лікуватись....  ДАЛІ ЧИТАТИ ТУТ>>>>

Переглядів: 1050 | Додав: Volonter | Дата: 2010-05-07 | Коментарі (0)

В день своего святого Юрочка собирается домой. Боль в ногах понемногу уходит, и врачи разрешили ему съездить и отдохнуть дома. Юра очень рад и держится молодцом. В ближайших планах у Юры сходить на премьеру "Железного человека-2".
Хорошие новости и у Вовы Кубая. Последнее обследование показало, что Вове можно делать операцию. В понедельник Вова с мамой едет в Киев. Настроение у них боевое, семья надеется только на лучшее. К сожалению собранных на данный момент денег едва хватит на операцию, поэтому семья Кубай обращается ко всем с просьбой помочь маленькому Володе.
Переглядів: 899 | Додав: Tesh | Дата: 2010-05-06 | Коментарі (0)


Сьогоднішні новини можна назвати іншими словами - "Ноги, ноги…” В наших старших дітей загострилися проблеми з ногами.
В Лариси Польциної на минулому тижні погіршилася чутливість в ступнях і пальцях ніг. Дівчині дуже важко ходити. Лікарі запевняють, що це тимчасове явище, але Лариса дуже хвилюється. Я вперше побачила Ларису роздратованою, з сльозами а очах. Їй зараз дуже важко.
Юра Бачук знаходиться в Києві. Нажаль, в лікарні зараз немає вільних місць. Їхати назад в Рівне немає сенсу, тому Юра з татом чекають поки зможуть лягти в лікарню на чергову хімію на дачі в людей, які підтримують онкохворих дітей. На запитання "Як Ваш Юра?” тато відповів "Ніби нічого, але дуже болять ноги. Терпить.”
Найгірша ситуація з кінцівками в Юри Шупика. Він всього 3 дні побув дома і був змушений повернутися в лікарню. В хлопця страшенно болять литки і дуже печуть вени на руках. Вдень Юра спить, а вночі біль стає такою сильною, що хлопець не може навіть лежати на ліжку. Щоб трошки відволіктися Юра ходить вночі по коридору відділення. Нажаль, вчора додалася ще одна проблема – треба оперувати палець на нозі в зв’язку з раною, яка не заживає. Поки що операцію робити на можна, в Юри тромбоцити на дуже низькому рівні.
 
автор Мар*яна Рева
Переглядів: 998 | Додав: Volonter | Дата: 2010-05-05 | Коментарі (0)

Вже другий місяць поспіль мго "Медодар" допомагає нашим найменшиньким Аллі Колодич та Володі Кубаю дитячим харчуванням: каші, пюре, соки, йогурти. Матері вдячні, дітлахи задоволені. 
Переглядів: 1461 | Додав: Volonter | Дата: 2010-04-30 | Коментарі (0)

Только раз взглянув на Юру Шупика, вы не сможете остаться не очарованными! Это и обаятельная улыбка, и недетская серйозность во взгляде, и невероятное внутреннее тепло и душевность. Юра приехал на очередную химию в пятницу вместе с мамой. Мы были удивлены, увидев, что вещей у них с мамой крайне мало – свободное место в палате заняли коробки с лекарствами, банками, пакеты со шприцами. Юра по-хозяйски распаковал каждую спайку банок, расставил по местам то, что остается в палате и то, что необходимо отнести в холодильник. Он точно знает, что и в какой очередности ему понадобится. Без слез смотреть на это было невозможно! Столько всего пришлось и еще придется пережить этому очаровательному парню. Мама бесконечно благодарит всех, кто помог собрать деньги на эту химию. Слово «дякую» было произнесено ею раз сто. К сожалению, на закупку всех препаратов средств семье не хватило. Мама воспитывает Юру одна и семейный бюджет даже скромным назвать нельзя – все средства идут на лечение Юры. На следующую химию у них денег нет. Необходимые препараты : гливек 0,1 - 1 упаковка грастим 1,0 - 2 флаконов вифенд 0,2 - 10 флаконов
 
 
 
автор Марьяна Трепак
Переглядів: 1315 | Додав: Volonter | Дата: 2010-04-27 | Коментарі (0)

Ростиславчик проходит химию. Он немножко вялый и грустный. У него падают анализы. К сожалению, нам не удалось собрать деньги на грастим, мама каким-то чудом все-таки собрала деньги только на две ампулы лекарства, но больше совершенно нет денег.
С понедельника Ростику скорее всего понадобится тромбоконцентрат. Пока еще есть несколько дней в запасе. Пожалуйста, помогите найти доноров!!!
Нужны доноры с ПЕРВОЙ ГРУППОЙ КРОВИ (резус не имеет значения).
И еще у маленького пациэнта есть несколько необычная просьба - он постоянно просит у мамы рыбу. Ростиславчик вообще очень любит рыбу и сейчас во время химиии отказывается есть все, кроме любимого продукта. Если у Вас есть возможность, сделайте маленькому гурману небольшой праздник. Это очень просто, нужно просто вкусно приготовить и отвезти в больнину несколько кусочков рыбы.
Если у Вас будут вопросы, звоните мне 067 360 27 20 - Мар'яна Трепак .
Переглядів: 992 | Додав: Volonter | Дата: 2010-04-25 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 11 12 13 14 15 »